KIZILAY SAMSUN ŞUBE VE TEMSİLCİLİKLER TOPLANTISI

KIZILAY SAMSUN ŞUBE VE TEMSİLCİLİKLER TOPLANTISI

20.10.2018 tarihinde Türk Kızılay Samsun Şubesi nezdinde Samsun ilinde faaliyette olan ve yeni atamalarıyla faaliyete geçecek olan Türk Kızılay Temsilciliklerinin koordinatör ve temsilcileri, Orta Karadeniz Kan Merkezi, Samsun Kan Merkezi Müdür ve çalışanları aynı zamanda 19 Mayıs Üniversitesi Genç Kızılay temsilcilerinin katılımıyla Türk Kızılay Samsun Şube Başkanlığı’nda bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Yapılan bu toplantıda Kızılay Samsun ailesine yeni katılım sağlayan kişilere Türk Kızılay’ının tarihinin nereye dayandığı ve ne tür faaliyetler gerçekleştirdiği, Samsun şubesinin Samsun ili ve çevresinde yaptığı faaliyetler anlatılmıştır.

Toplantı çerçevesinde Orta Karadeniz Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım gerek kan merkezinde gerekse saha da kan toplayan mobil ekiplerin yaptığı işleri, alınan kanın ayrıştırılma süreci ve kan bağışının önemini anlatmıştır.

Samsun Şube Şefi Reha Oğuz Ertuğrul şube yönetiminin nasıl işlediğini, açılan temsilciliklerde bağışların nasıl kabul edileceği ve önümüzdeki süreçte ne tür faaliyetler yapılacağı hakkında bilgilendirme yapmıştır.

Samsun Kızılay Şube Başkanımız Dr. Habip Demirel’ in isteği üzerine Kızılay Kart Samsun Saha Ofisi temsilcisi olarak, katılım sağlayan misafirlere öncelikle Kızılay Kart-SUY Programının ne olduğu, SUY ‘a başvuru yapmak isteyen yabancı uyrukluların hangi şartları taşınması gerektiğini, programa başvuru süreci ve programdan faydalanma kriterleri görseller aracılığı ile zenginleştirilerek detaylı bir şekilde anlatılmıştır.

Bu toplantı vesilesi ile Samsun’da yeni açılan Kızılay temsilciliklerinin koordinatörleri ve temsilcileriyle birebir tanışma fırsatı olmuş, ilçe bazında Türk Kızılayı adına yapılacak faaliyetlerde detaylı bilgi sahibi olunmuştur.