Samsun Garnizon Komutanlığından Kızılay'a Büyük Destek

Samsun Garnizon Komutanlığından Kızılay'a Büyük Destek
Mehmetçik, Kızılay'ın kan bağışı kampanyasına büyük destek veriyor. Kan bağışı kampanyasına büyük bir katılım gösteren, Subay, astsubay, uzman çavuş ve erler bu insani görevde elini taşın altına koymak için sıraya giriyor.

Sağlık Bakanlığı’nın Kızılay’a verdiği yetkiyle, ülkemizde ihtiyaç olan kan bileşeni tamamen gönüllü ve düzenli bağışçılardan elde ediyor. Kan, ülkemizdeki sağlık kuruluşlarında tedavi gören hastaların kan ihtiyacını karşılamak ve hayat kurtarmak için büyük bir önem taşıyor. Kan bağışının daha düzenli hale gelmesi için kurumsal bağışçılarla işbirliği yaparak stok seviyesini korunuyor.

Bir yıl içerisinde, 1.000-1500 ünite kan bağışı yapan kurumlara gümüş madalya takdim ediliyor. Türk Kızılay Samsun İl Başkanı Ecz. Ahmet Muştu, yönetim kurulu üyeleri ve Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım tarafından Samsun Garnizon Komutanımız Sayın Gazi Tümgeneral Davut Ala’ya kurumsal bağışlarından dolayı gümüş madalya takdim edildi.

"Desteği büyük bir mutlulukla karşılıyoruz"
Türk Kızılay Samsun İl Başkanı Ecz. Ahmet Muştu yaptığı açıklama; ‘’Tek kaynağı insan olan, yerine herhangi bir sıvının ikame edilemeyen kan insan hayatı için büyük önem taşıyor. Sivil toplum kuruluşları, sendikalar, kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak insan hayatını korumak ve desteklemek için kan bağışı kampanyaları düzenliyoruz. Askerlerimizin kan bağışına vermiş oldukları desteği büyük bir mutlulukla karşılıyoruz. Topluma bu şekilde hizmet etmeleri, vatanseverliklerini ve insan sevgilerini bir kez daha gösteriyor. Türkiye'nin güçlü ve birlik içinde olduğunu kanıtlayan bu destek geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Bir kan bağışı bile, bir insanın hayatını kurtarmak için yeterlidir. Kurumsal olarak kan bağışı kampanyamıza vermiş oldukları desteklerinden dolayı, Samsun Garnizon Komutanımız Gazi Tümgeneral Sayın Davut Ala’nın nezdinde, katkı sağlayan subay, astsubay, uzman çavuş ve erlerimize teşekkür ediyoruz.’’ dedi.