Türk Kızılay Samsun'da Binlerce Kişiye Destek Oluyor

Türk Kızılay Samsun'da Binlerce Kişiye Destek Oluyor

İhtiyacı olan her insana din, dil, ırk, mezhep ayırmadan yardım eden bir kuruluş olan Türk Kızılay, pandemi durumunda önemli görevler üstlendi.

Bağışçıları ve gönüllüleriyle insanlık kopukluklar Samsun'da bu yıl da görevi kişiye destek oldu.

Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Ahmet Ali Bulut, Kızılay'ın yalnız pandemi döneminde değil insanların ihtiyaç duyduğu zaman varlığını dile getirdi. Bu sene 3 binin üzerinde kuru gıda yardımı yaptıklarını belirten Başkan Bulut, “Kuru gıda yardımlarında birin ihtiyaç duyabileceği şeyde bulunuyor. 3 bin ailemize bu şekilde ulaştık. Bunun dışında 12 bin aileye de konserve et yardımı yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz ”dedi. Bulut yaklaşık bin aileye de giyim yardımı yaptıklarını ifade etti.

İnsanların evlerinde karantinada tiplerde de yalnız bırakmadıkları belirten Ahmet Ali Bulut, “Şimdi temaslı sayısı arttı. 'Dışarıdan çıkmama yasak marketten bir şey alamıyorum' diye temaslılar bize telefon ediyor. Adresini alıyoruz 'yardımınız geldi kapının önüne bıraktık oradan ”diye arıyoruz. Onlar teslim alıyorlar ”diye konuştu.

Binin üzerinde insanın bu işe gönül verdiğini dile getiren Bulut, “Tamamen mesela. Bizim şubemizin profesyonel çalışanı sadece 7 kişi ama binin üzerinde gönüllümüz var. Bu gönüller ihtiyaç olduğunda her zaman koşa geliyorlar. Onlar dağıtıyoruz yardımları yapıyoruz. Kızılay şube başkanı da gönüllüdür. Biz 3 senede bir seçiliyoruz. Kimse zorla yap demiyor Allah rızası için gönlümüzden geldiği için bu işi çalışıyoruz ”şeklinde konuştu.

Yurt karantinasına başkasının yanında olduklarına değinen Başkan Bulut, “Evde kalan dışarıda başka insanlar yurtlarda karantinaya alınıyor. Polis onları KYK yurtlarına çıkıyor. Biz Kızılay olarak o yurtlarda kalan insanlara yemek veriyoruz. Şu ana kadar 700 kişiye yemek verdik. Bu günde 3 öğün oluyor. Sabah, akşam, akşam yemeği, su ve çay olmak üzere gerçekleşiyor. Dağıtmaya da devam ediyor ”ifadelerini ifade etti.

HABER / İHA